Η Μουγγή Καμπάνα

του Θανάση Τριαρίδη

Omnis oculus continent lacrimas suas

Σε μιαν απέραντη έρημη πολιτεία στέκεται μια αλλόκοτη εκκλησία με μια τεράστια, ακόμη πιο αλλόκοτη, σκοτεινή καμπάνα που έχει το χρώμα του σκοτωμένου αίματος. Όσο κι αν τραβάς τη γλώσσα της κανένας ήχος δεν βγαίνει πια. Όλα ξεκίνησαν το 1191 μετά τον Χριστό, κι ακόμα συνεχίζουν. Το χωριό της Ευλογιάς ήταν για αιώνες ο «Παράδεισος», όμως μια γενοκτονία, που βρίσκει ένοχους τους κατοίκους της, κάνει το Στόμα του Θεού να πάψει. Το ξέσπασμα του λιμού που μετατρέπεται σε επιδημία είναι το μόνο που τους αναγκάζει να ψάξουν τον τρόπο για να επανορθώσουν και να επιστρέψουν στην εποχή της ευμάρειας.

Άραγε τι θα πει Δικαιοσύνη και τι Αγάπη;

Η ομάδα RODEZ δημιουργεί μια παράσταση με τέσσερις ηθοποιούς, συνεχώς επί σκηνής, με εργαλεία το σώμα τους και τη φωνή τους. Η μουσική είναι πρωτότυπη, επηρεασμένη από δημοτικά τραγούδια, μοιρολόγια και εκκλησιαστικούς ύμνους.

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια «χειροποίητη» παράσταση η οποία θα εξετάσει τις βασικές θεματικές του έργου: πώς επηρεάζεται κάποιος όταν αναλαμβάνει εξουσία, πώς μια κοινωνία υποδέχεται τους πρόσφυγες,  πώς αντιμετωπίζουν οι πολίτες το ξέσπασμα μιας επιδημίας και τελικά πώς χωράει μέσα σε αυτά η αλληλεγγύη και η ενσυναίσθηση.

Ένα έργο γραμμένο το 2003, με ζητήματα τόσο επίκαιρα που απασχολούν την κοινωνία μέχρι και σήμερα. Η «Μουγγή Καμπάνα» είναι μια ιστορία που μας άγγιξε από την πρώτη ανάγνωση και ευχόμαστε να αγγίξει και τον κάθε θεατή ξεχωριστά.

Πρεμιέρα: Δευτέρα 1η Απριλίου 2024

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00


21:00Ταυτότητα Παράστασης

Συγγραφέας
Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνοθεσία
Μάριος Κρητικόπουλος, Πάνος Αποστολόπουλος
Δραματουργική επεξεργασία
Ομάδα Rodez
Μουσική
Ηλέκτρα Σαρρή
Σκηνικά – Κοστούμια
Αλεξάνδρα-Αναστασία Φτουλή
Επιμέλεια κίνησης
Νικόλας Χατζηβασιλειάδης
Σχεδιασμός φωτισμών
Δημήτρης Μπαλτάς
Φωτογραφίες
Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου
Εκτέλεση παραγωγής
Ομάδα Rodez
Επικοινωνία:
Μαρίκα Αρβανιτοπούλου
Ερμηνεύουν (αλφαβητικά)
Σόνια Καλαϊτζίδου
Μάριος Κρητικόπουλος
Ανθή Σαββάκη
Ηλέκτρα Σαρρή